1 – خط لبخند چیست ؟
در حالت طبیعی ، دو دندان پیشین مرکزی بالا باید کمی بلندتر از دندان های پیشین کناری باشند تا به صاحب آن ، ظاهری جوان ببخشند . این دندان ها هم ارتفاع دندان های نیش هستند . خط لبخند یک خط فرضی است که از لبه ی دندان های جلوی فک بالا می گذرد و با لبه فوقانی لب پایین موازی است اگر این خط به سمت پایین انحنا داشته باشد ، لبخند فرد حالت جوان پیدا می کند ، ولی اگر صاف باشد ، نشان دهنده ی سایش دندان ها و بالا رفتن سن است .
2 – دندان هایم دارای فاصله است چکار میتوانم انجام دهم ؟
در صورتی که این فاصله به تازگی در بین دندان ها ایجاد شده ، ممکن است به علت بیماری لثه یا عادات دهانی مانند فشار دادن زبان بین دندان ها باشد . در این صورت بهتر است به فکر درمان آن باشد . چنانچه هیچ مشکلی وجود ندارد و از ظاهر دندان های خود راضی هستید ، به آنها دست نزنید ولی درصورت تمایل ، برای بستن این فاصله می توانید یکی از سه روش درمانی ونیر کامپوزیت ، لمینیت سرامیکی یا ارتودنسی را انتخاب کنید .
3 – کدام یک از روش های زیبایی اصلاح طرح لبخند بهتر است ؟
طرح درمان زیبایی برای هر بیمار بستگی زیادی به میزان سالم بودن دندان ها دارد . درصورتی که دندان ها دچار پوسیدگی و ترمیم های وسیع نباشند ، روش های کم تراش مثل ونیر کامپوزیت و لمینیت سرامیکی توصیه می شود و درصورت خرابی های زیاد و دندان های عصب کشی شده روش های فول کراون ( Full crown ) توصیه می گردد .
4 – آیا مواد استفاده شده در اصلاح طرح لبخند با هم فرق دارند ؟
بله به جهت اصلاح طرح لبخند از کامپوزیت و یا سرامیک می توان استفاده نمود
5 – آیا اصلاح طرح لبخند باعث پوسیدگی دندان های زیرین می شود ؟
خیر ، در این درمان مهم این است که تمام پوسیدگی های دندانی کاملاً ترمیم شود و هیچ گونه پوسیدگی حتی سطحی باقی نماند .
6 – ترمیم آمالگام یا کامپوزیت کدام بهتر است ؟
لفظ بهتر با بدتر در دندان پزشکی صحیح نمی باشد . هرکدام از این مواد مزایا و معایبی دارند که با معاینه و در نظر گرفتن تمامی جوانب ، دندان پزشک بهترین درمان را به شما توصیه خواهد کرد .
7 – با بلیچینگ دندان ها چقدر سفید تر می شوند ؟
این سوالی است که هیچ کس نمی تواند به آن پاسخ قطعی بدهد ، ممکن است از یک درجه تا چندین درجه بسته به جنس دندان ها و نوع رنگدانه های رسوب کرده بین دندان ها متغیر باشد .
8- آیا بلیچینگ برای دندان ها مضر هست ؟
خیر بلیچینگ هیچ گونه ضرری برای دندان و بافت های مجاور ندارد .
9 – آیا جرم گیری به دندان ها آسیب می زند ؟
خیر ، جرم دندان علاوه بر اینکه برای لثه و بافت های نگهدارنده دندان مضر باشد محلی نیز برای تجمع و تکثیر میکروبهای پوسیدگی زا است. با عمل جرم گیری تعداد این میکروبها در دهان به مراتب کمتر می شود . با برداشتن جرم ، بیمار ممکن است با زبانش حس کند که دندانش خالی شده است . این احساس به همراه مقداری حساسیت به سرما یا گرما ( بعد از جرم گیری ) این تصور غلط را تقویت نموده است که شاید دندان هایش در حین جرم گیری تراش خورده باشند . در صورتی که مکانیزم دستگاه جرم گیری لرزشی بوده و قادر به تراش نمی باشد .
10 – چه کسانی کاندید ایمپلنت هستند ؟
افرادی که به هر علتی دندان از دست داده باشند به شرط دارا بودن استخوان کافی و بافت نرم سالم کاندید ایمپلنت هستند .
11 – ایمپلنت چیست ؟
ایمپلنت به صورت یک پیچ در داخل استخوان قرار می گیرد و روکش روی همان ایمپلنت بدون اتکاء به دندان های مجاور قرار داده می شود .
12 – هزینه ی درمان های زیبایی به چه صورت است ؟
هزینه ی کارهای زیبایی متفاوت بوده و بیمار برای آگاه شدن از هزینه می بایست به پزشک مورد نظر مراجعه کند و پس از معاینه و انتخاب مواد و طرح درمان لازم ، هزینه مشخص شود .
13 – علت خون ریزی لثه هنگان مسواک زدن چیست ؟
خون ریزی لثه نتیجه ی التهاب آنها می باشد این مساله را می توان با یک جرم گیری نزد دندان پزشک برطرف کرد ، اما ممکن است دال بر وجود بیماری لثه نیز باشد . یک ارزیابی و معاینه کامل دهانی جهت تشخیص آن مورد نیاز است .
14 – چه چیزی سبب بوی دهان می شود ؟
بوی دهان در اثر عوامل مختلفی نظیر بیماری لثه ، سیگار کشیدن ، عفونت دهان ، مشکلات گوارشی ، دهان خشک و بعضی بیماری های سیستماتیک ایجاد می شود . ابتدا باید به طور دقیق بیمار معاینه شود تا علت تشخیص داده شود و سپس اقدام به درمان کرد .